Help jij ons een mooie locatie te vinden?

Zaterdag 26 november is de deur van onze Wandelspeciaalzaak definitief dichtgegaan. Een mooie periode sluiten wij af. Eentje waar wij met trots naar terugkijken en ook mooie herinneringen aan over hebben gehouden. Maar tegelijkertijd geeft het ons de mogelijkheid om iets nieuws en unieks op te bouwen. De Wandelcamping waar wij al lange tijd mee bezig zijn zal uiteindelijk een feit gaan worden. Het concept is klaar, alleen wat nu nog ontbreekt is de locatie en dat is niet geheel onbelangrijk.

Onze voorkeur is om een camping over te nemen. Een camping starten door een stuk grond te kopen is namelijk niet eenvoudig. Aangezien het verkrijgen van de benodigde vergunningen heel veel tijd kan kosten. Als je ├╝berhaupt een vergunning hiervoor kunt krijgen, want dat is niet altijd gegarandeerd. Wij hebben geen haast, maar een bestaande camping overnemen is nog altijd de eenvoudigste manier.

Omdat wij een Wandelcamping willen starten, is voor ons de omgeving het belangrijkst. Men moet vanaf onze Wandelcamping naar hartenlust kunnen wandelen en daarbij is een gevarieerde natuur voor de wandelaar het aantrekkelijkst. Bos en heide, afgewisseld door kleine dorpjes zorgen voor de benodigde variatie. Voor ons geldt daarom: de omgeving moet kloppen, want deze kun je niet maken. De Wandelcamping daarentegen is wel maakbaar en kunnen wij naar eigen inzicht inrichten en aanpassen.

Drenthe heeft voorkeur

Nu wonen wij nog in Zoetermeer, maar uiteindelijk zullen wij gaan verhuizen naar het oosten van Nederland. De rust, ruimte en natuur trekt ons namelijk aan. Daarbij hebben wij de voorkeur om ons te vestigen in Drenthe. De vele aantrekkelijke natuurgebieden en Esdorpen, het gevarieerde landschap, de mensen die daar wonen en werken, maar ook de cultuur en historie en uiteraard de wandelmogelijkheden is wat deze provincie voor ons bijzonder maakt. Anderzijds kijken wij ook naar de rest van de oostflank van Nederland. Overijssel, Gelderland en Limburg hebben ook mooie gebieden die voldoen aan onze eisen en wensen.

Natuurkampeerterrein

Wij willen ons aan gaan sluiten bij De Groene Koepel en dus zal onze Wandelcamping een Natuurkampeerterrein worden. Dat wil zeggen dat men op onze Wandelcamping te gast is in de natuur. Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn voor ons vanzelfsprekend. Op onze Wandelcamping verblijf
je in de natuur en vind je rust en ruimte. Om de natuur zo min mogelijk schade toe te brengen, zal een verblijf op onze Wandelcamping maar maximaal 28 dagen duren. Zo geven wij de de ondergrond de tijd om zich weer te herstellen na jouw verblijf.

Op onze Wandelcamping moet voldoende ruimte zijn voor 50 tot 60 kampeermiddelen. Je kunt er ook overnachten in een van onze Trekkershutten, er is een sanitaire ruimte met voldoende douches en toiletten, een droogruimte om je wandeluitrusting te laten drogen, een slecht weer ruimte waar je kunt verblijven wanneer het koud en/of regenachtig is en een campingwinkeltje met niet alleen verse broodjes
iedere ochtend, maar ook waar je oplossingen voor wandelproblemen kunt proberen en aanschaffen. Wij zullen zelf ook op onze Wandelcamping gaan wonen waardoor wij altijd bereikbaar zijn. De grond moet circa 2 hectare groot zijn. Daar zou dit allemaal op ingepast kunnen worden.

Heb je een tip voor ons?
Mail deze dan naar: contact@campingplukdedag.nl